top of page

Així serà el retorn a l'acadèmia per al pròxim curs 2020-21.

Actualizado: 29 jul 2020

Des d' Anglo Centres ens preocupem per la seguretat i el rendiment acadèmic de tots els nostres alumnes i hem treballat incansablement per garantir unes classes de qualitat per al pròxim curs, independentment de les circumstàncies que ens envoltin. També seguim treballant en el desenvolupament de nous cursos totalment innovadors, els quals llançarem pròximament.




Des de l'Acadèmia contemplem tres possibles escenaris per a l'inici del pròxim curs escolar al setembre i indiferentment de les circumstàncies i reptes que se'ns plantegen, estem preparats per actuar de forma eficient. És important destacar que ens adaptarem a les circumstàncies i a la normativa vigent en cada moment i per això els escenaris poden anar canviant.


En tots els escenaris, s'adoptaran les següents mesures protocol·làries d'higiene i sanitat, derivades de el Reial Decret Llei 21/20 i el Document de el Ministeri d'Educació i Sanitat que especifica les mesures sanitàries i d'higiene:


  • Entrada i sortida esglaonada en l'acadèmia, respectant sempre la distància de seguretat.

  • Atenció a pares i famílies en moments de poca afluència a la recepció, preferentment entre classes.

  • Es potenciarà la comunicació amb els pares a través de Newsletters i el nostre canal de notícies de la pàgina web estarà sempre actualitzat. Les xarxes socials com Facebook i Instagram juntament juntament amb amb l'atenció telefònica i els canals de WhatsApp per a cada acadèmia ajudaran a mantenir-los sempre informats.

  • Ús de gels hidroalcohòlics a l'entrada de el centre.

  • Mesura de temperatura a la entra de el centre.

  • Separació de taules i ús obligatori de màscara a classe, en zones d'accés i àrees d'ús comú.

  • Els alumnes hauran de seure sempre en el mateix pupitre i hauran netejar amb l'esprai desinfectant que proveirà l'acadèmia, com a mínim, un cop a l'acabar la classe

  • Gràcies a l'experiència adquirida en els últims mesos de confinament, es potenciaran activitats i exercicis en línia extra a través de la nostra plataforma de recursos interna i videoconferències a través de Zoom.

  • Els alumnes hauran de portar el seu propi material a les classes i no han de compartir-lo amb altres companys.

  • En el cas de compartir qualsevol tipus de material o dispositius electrònics, aquests s'han de desinfectar amb Spray Pro Alcohol 70%, el qual serà facilitat per l'acadèmia.

  • Es deixarà un interval de temps entre classes perquè els professors puguin desinfectar, adequar les taules per al següent grup i ventilar l'aula.

  • Sempre que un alumne mostri símptomes de malaltia mínims, serà enviat a casa, previ avís als seus pares en el cas de ser menor d'edat. Confiem en el sentit comú i de la responsabilitat dels pares per no assistir a les classes davant el menor símptoma.

  • Tots els treballadors de l'acadèmia seran informats d'aquestes mesures protocol·làries i en cada centre hi haurà un "coordinador Covid" que s'encarregarà de que les mesures es compleixin.

  • En el cas que un alumne no compleixi amb les mesures protocol·làries, s'informarà el coordinador Covid i als pares sobre el seu comportament i es prendran les mesures necessàries.

  • En tota l'acadèmia es potenciarà el concepte de "grup bombolla", el qual no tindrà contacte amb cap altre grup i es facilitaran les relacions interpersonals i de respecte mutu.


El primer escenari és una situació de relativa "normalitat", en la qual els alumnes puguin assistir a les classes de manera presencial. En aquest cas es faran dues classes presencials cada setmana, com cada any, i s'afegiria una classe extra de jocs en línia, ja que han resultat ser molt eficients.


En segon lloc, en cas que la situació respecte a l'Coronavirus empitjorés, s'aplicarien noves mesures d'horaris i segmentació de classes amb la finalitat de "esponjar els grups" i poder garantir en tot moment la seguretat dels nostres alumnes.


Aquest segon escenari podria derivar en semipresencialitat, en el cas, les mesures que contemplem poden variar en funció de les circumstàncies de cada grup. Els grups serien reestructurats per tal de garantir el menor nombre possible d'alumnes per classe i per norma general, el 50% de el grup seguiria la classe de manera presencial un dia, mentre que la resta seguirien la mateixa classe de manera virtual en directe des casa. Aquestes classes es complementaran amb sessions de jocs en línia o classes de preparació per a examen oficial. Aquests grups super reduïts, intercalarien els dies de classe presencial. Hi ha la possibilitat que alguns alumnes realitzaran les classes de manera 100% presencial o 100% virtual, en funció del seu rendiment acadèmic o circumstàncies personals. L'experiència guanyada durant els últims mesos ens ha permès extreure dades de valor acadèmic que ens ajudarien a determinar i / o suggerir a cada alumne quin és el seu tipus de formació més adequada. Aquestes mesures serien aplicades per a alumnes de primària i secundària. No descartem la possibilitat de realitzar una única classe setmanal de dues hores cada setmana, una d'elles presencial i una altra d'elles virtual, garantint una separació màxima entre alumnes. Aquesta decisió es prendrà en funció de cada grup.


Els alumnes de Pre-Cicle, els quals responen millor a estímuls físics i no tant a estímuls virtuals, no realitzarien classes virtuals, a ells se'ls facilitaria l'espai més gran possible dins de cada acadèmia, realitzaran 2 sessions presencials setmanals i es treballaria en grups de convivència o "grups bombolla" per tal de minimitzar el contacte amb altres persones. S'estudiaria en cada cas els horaris de classe en funció de la disponibilitat dels espais. Contemplem també la possibilitat de realitzar una única sessió setmanal de dues hores a la setmana, per reduir la mobilitat de les famílies i el risc de contagi.


Finalment, el tercer escenari que contemplem, és un escenari de confinament total, el qual ens portaria a un escenari de classes 100% virtuals, tal com es va fer durant l'últim confinament. Aquesta vegada, estem tots més preparats per treballar d'una forma més organitzada i serena, ja que el primer confinament ens va servir d'experiència. A més, hem creat una nova pàgina web, la qual ens permet realitzar gestions i informar d'una manera molt còmoda. També hem invertit en un nou parc d'equips informàtics i dispositius electrònics com ara el Bamboo Stylus Fineline de Wacom que permeten una millor experiència de classes virtuals.


Us recordem que podeu ampliar la informació des de la pàgina web.


Finalment recordem que aquestes mesures són provisionals i que poden variar en funció de les circumstàncies de cada grup i el desenvolupament dels esdeveniments. L'únic que podem garantir és que des de l'acadèmia posarem tots els nostres esforços en garantir la màxima qualitat de servei.



Signat. Anglo Centres.

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page